lukoil-banenr

Jaguar XF Sportbrake

Jaguar a dezvăluit astăzi primele fotografii şi informaţii oficiale referitoare la noua versiune XF Sportbrake. Debutul public va fi peste câteva zile în cadrul Salonului Auto de la Geneva, dar până atunci putem să vedem cum se prezintă noul model.

Pilot Autoexpert

Jaguar spune că noul XF Sportbrake combină pe de-o parte designul elegant cu un comportament dinamic, iar pe de altă parte – un interior luxos cu un spaţiu de încărcare cuprins între 550 şi 1.675 de litri (cu bancheta rabată 60/40). La exterior, în partea frontală, modelul păstrează aceleaşi trăsături ca versiunea sedan revizuită pentru anul 2012, dar linia acoperişului este mai înălţată cu 48 de milimetri pentru a le oferi mai mult spaţiu pasagerilor care vor călători pe locurile din spate.

XF Sportbrake va fi disponibil cu mai multe unităţi diesel. Astfel, pentru cei care se mulţumesc cu 190 CP şi 450 Nm, este oferită unitatea de 2.2 litri cu sistemul standard Stop/Start. Dacă vrei mai multă putere, vei putea să alegi unul dintre cele două propulsoare V6 de 3.0 litri turbo care livrează 240 CP şi 275 CP. Toate propulsoarele sunt cuplate la o cutie de viteze automată cu opt trepte.

Jaguar XF Sportbrake este echipat pe puntea spate cu suspensii pneumatice noi. Mike Cross, managerul departamentului de inginerie la Jaguar a precizat că ″utilizarea suspensiilor pneumatice ne-a permis să realizăm o maşină care păstrează combinaţia unică Jaguar de rafinament şi abilităţi dinamice remarcabile, indiferent de încărcătura transportată″.

În privinţa dimensiunilor, XF Sportbrake este mai lung decât versiunea sedan, dar este identic în lăţime, la ampatament şi are aceeaşi sarcină remorcabilă (maximă admisă cu sistem propriu de frânare) de 1.850 de kilograme.

Comentarii