lukoil-banenr

Jaguar XJ_e – Limuzina care consuma doar 3.2 litri la 100 km

Finantat de Guvernul Marii Britanii, noul Jaguar XJ_e isi propune sa demonstreze ca reducerea consumului de carburant si a emisiilor de dioxid de carbon este posibila si fara a se face rabat la performante. Inutil de precizat, automobilul constructorului din Coventry reuseste sa se achite din plin de aceasta sarcina. Si asta multumita unui sistem de propulsie hibrid, ce utilizeaza un propulsor turbo de doi litri de pe Range Rover Evoque si un set de baterii litiu-ion de 12.3 kWh.

Pilot Autoexpert

Intr-o alta ordine de idei, noul Jaguar XJ_e se bucura de prezenta a nu mai putin de 334 cai putere, livrati rotilor cu ajutorul unei transmisii automate hibridizate cu opt rapoarte. Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in aproximativ 6.5 secunde, in timp ce viteza maxima a fost limitata la 250 de kilometri pe ora. In ceea ce priveste consumul de carburant, automobilul constructorului din Coventry nu are nevoie decat de 3.2 litri de benzina pentru a parcurge o distanta de 100 de kilometri. Referitor la emisiile de dioxid de carbon, valorile inregistrate variaza intre 0 si 75 de grame per kilometru.

Fiind inzestrat cu un sistem paralel hibrid, noul Jaguar XJ_e se mai poate lauda si cu trei moduri de rulare diferite: doar pe benzina, doar pe curent electric ori cu ajutorul unei combinatii intre cele doua. Asadar, nu ar trebuie sa ne mire deloc anuntul facut de constructorul britanic conform caruia impresionanta sa creatie poate parcurge cu un plin de carburant o distanta de pana la 1.092 kilometri.

Comentarii