lukoil-banenr

Jaguar XJR – cea mai rapidă limuzină din Marea Britanie

Pilot Autoexpert

Jaguar XJR este cel mai puternic XJ din istoria mărcii britanice şi cea mai puternică limuzină lansată de marca din Coventry. Modelul este echipat cu un motor V8 supraalimentat care lifrează 550 CP şi 680 Nm. Propulsorul de 5.0 litri este cuplat unei transmisii automate cu opt trepte, găsită şi la bordul lui XFR-S, care promite schimbări rapide ale treptelor de viteză şi eficienţă maximă.

Şasiul lui Jaguar XJR a fost dezvoltat atât pe circuitele Nurburgring şi Rockingham, cât şi pe drumurile publice din Ţara Galilor, pentru a asigura performanţe de top adaptate drumurilor publice. Suspensia şi direcţia lui XJ au fost modificate, iar diferenţialul spate electronic a fost recalibrat pentru noile anvelope 295/30/20. Sistemul de frânare a fost şi el îmbunătăţit pentru a răspunde cerinţelor aferente unei berline cu 550 CP.

Englezii spun că diferenţa de rafinament este foarte mică între un XJR şi un XJ standard, chiar şi pe modul Dynamic, în timp ce direcţia este mai precisă şi modelul oferă un plus de stabilitate şi control la viteze mari.

Care sunt performanţele Jaguarului XJR? Acceleraţie 0-100 km/h în 4,6 secunde şi o viteză maximă egală cu 280 km/h!

Comentarii