lukoil-banenr

JONNY WALKER A CÂȘTIGAT PROLOGUL RED BULL ROMANIACS 2012

Rookie la Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu hard enduro din lume, Jonny Walker a izbutit să câștige Prologul din centrul Sibiului și va pleca primul în prima zi de off-road. Britanicul alături de ceilalți 79 de rideri care s-au calificat la show-ul de pe B-dul Coposu (câte 16 din fiecare clasă: Pro, Expert Single, Expert Team, Hobby Single, Hobby Team) au evoluat în fața a 14.000 de spectatori. Xavier Galindo și Andreas Lettenbichler au completat podiumul clasei Pro, iar cel mai bun român de la Prolog a fost Erwin Kovacks locul 5 la clasa Pro.

Pilot Autoexpert

A noua ediție a Red Bull Romaniacs a debutat pe 13 iunie cu antrenamentele, calificările și Prologul propriu-zis. Ca în fiecare an Andy Fazakas alături de membrii clubului Crazy Bike din Sibiu au transformat unul din bulevardele principale din Sibiu într-o adevărată arenă, unde cei mai buni rideri din lume le-au arătat spectatorilor la ce provocări sunt supuși în cele patru zile pe care le petrec în munți.

Clasamentul de la Prolog a stabilit și ordinea de start pentru prima zi de off-road, așa că Jonny Walker va concura mâine dimineață (joi 14 iunie) pentru prima oară navigând după GPS. Graham Jarvis, câștigătorul de anul trecut pleacă al patrulea, în timp ce Chris Birch va porni al optelea. Cei doi sunt favoriți la victorie și experiența acumulată în anii de Red Bull Romaniacs îi va ajuta să compenseze dezavantajul pe care îl au în urma clasărilor de la Prolog.

Paul Frățilă și Ioan Tara, românii care au debutat în acest an la clasa Pro, vor proni în prima zi din munți de pe locurile șase respectiv 17, în timp ce Erwin Kovacs și Mani Gyenes pleacă de pe 5 respectiv 16.

La Expert Team, Krisztian Nagy, debutant la această clasă după ce în 2011 a terminat pe trei la Hobby Team, a evoluat în finală clasându-se în cele din urmă al șaselea.

Cristi Dunca la doar 17 ani a încheiat Prologul cu al 9-lea timp și va porni alături de tatăl său Romeo Dunca de pe locul 7.

Prima zi din munți (14 iunie) măsoară pentru riderii de la Pro 133 km (total cu legătură 165km) traseul fiind creionat în zona Munților Cindrel. Cele două clase de experți au programți 125km (157km incluzând legătura), în timp ce pentru Hobby au fost creionați 108km (total cu legătură 140 km).

Rideri care vor porni primii pe traseul din acest an sunt cei de la Pro. Din Sibiu pornesc la ora 05:30 am.

Comentarii