lukoil-banenr

Jumătate din preţul unui Bugatti Veyron: atâta costă Rimac One, supercarul electric

Cam cât credeţi că merită Rimac One? Acest supercar realizat de o mică firmă croată şi care e propulsat de 4 motoare electrice, totalizând 1.088 CP şi asigurându-i bolidului un demaraj 0-100 km/h în doar 2,8 secunde şi o viteză maximă de 305 km/h, în condiţiile unei autonomii maxime de 600 km.

FLYONE

Ei bine, da, vorbim de o sumă cu multe zerouri, gradul de exclusivitate urmând a fi suficient de ridicat: doar 88 de exemplare Rimac One vor fi construite. Dar să revenim la preţ: acesta se cifrează la circa 750.000 euro, destul de ok dacă ne gândim că e un supercar ecologic.

diselok

Mai adăugăm şi alte „ingrediente”, cum ar fi implicarea unor nume precum Pininfarina pentru sistemul de propulsie, Vilner pentru interiorul luxos, HRE pentru structura maşinii sau Giugiaro, care a conceput un design special al pneurilor Vredestein.

Parcă ştiind aceste lucruri nu mai pare doar o jucărie prea scumpă, nu-i aşa? Mai ales dacă ne gândim că oferă aceleaşi performanţe ca un Bugatti Veyron, dar la jumătate din preţul acestuia şi fără a polua cum o face extravagantul supercar al grupului VAG (de altfel, considerată cea mai poluantă maşină la ora actuală).

Comentarii