lukoil-banenr

Rușii vor din nou să uimească industria auto, iar în acest sens presa din Federația Rusă anunță că săptămâna viitoare vor da start testelor primului KAMAZ fără pilot (autonom). Anunţul a fost făcut într-un raport oficial al celor de la compania rusă KAMAZ.

Pilot Autoexpert

Testele vor avea loc pe o pistă închisă din Noginsk , iar crearea acestui KAMAZ a fost posibilă cu ajutorul celor de la OJSC „KAMAZ”, OJSC „Wiest Group” și Cognitive Technologies. Acest lucru este precizat şi în raportul oficial al producătorului. Aşa cum s-a explicat în cadrul companiei, instalarea echipamentelor a fost finalizată la începutul lunii mai.

Asupra componentelor KAMAZ-5350 au fost instalate seriale necesare pentru testarea diferitelor moduri de conducere în regim autonom: radar, LIDAR (senzor optic activ care emite raze laser spre țintă în timpul traficului), video, de comunicații și calculatoare de bord. KAMAZ-ul fără piloti a fost dotat şi cu un joystick, cu care va fi posibil de condus maşinăria, în cazul în care se doreşte preluarea controlului.

De asemenea au fost planificate testarea conducerei autonome pe informațiile obținute numai de la camerele video și semnale GPS / Glonass, fără ajutorul unui radar. Testele trebuie să demonstreze că sistemul poate stabili corect traiectoriile de mișcare de la distanță. De asemenea, compania a menționat că pentru mai multă siguranță în timpul testelor, în cabina KAMAZ-ului se va afla un șofer.

Este de precizat că, în conformitate cu planurile existente ale companiei, modelul autonom KAMAZ ar trebui să apară pe drumurile publice în anii 2025-2027.

Comentarii