lukoil-banenr

Producătorul coreean de automobile a reuşit o performanţă inegalabilă după ce a urcat pe locul întâi în clasamanetul J.D. Power and Associates fiind considerat cel mai fiabil producător de automobile, după părerea clienţilor din SUA.

Pilot Autoexpert

Despre acest lucru informează chiar site-ul web www.jdpower.com, unde găsiţi toate informaţiile necesare, dar şi o listă extinsă care cuprinde numele mai multor producători de automobile. În cadrul proiectului au fost interviewati peste 80.000 de cetăţeni ai Statelor Unite ale Americii, care au avut de răspuns la cel puţin 233 de întrebări, legate de defectele maşinilor procurate, şi depistate în primile 90 de zile după achiziţie.

Informaţiile colectate au fost ulterior prelucrate şi astfel a luat naştere o statistică ce dezvăluie cifra medie de defecţiuni, pentru fiecare 100 de automobile în parte, diferite ca marcă şi model. Astfel, la fiecare o sută de maşini produse şi livrate de Kia, revin 83 de defecţiuni, iar la fiecare 100 de automobile Porsche sunt depistate 84 de lipsuri sau probleme. Acest lucru le-a permis coreenilor să urce pe primul loc, pentru prima dată în 27 de ani din istorie, iar Porsche a căzut pe locul doi, după ce s-a bucurat de poziţia de lider vreme de trei ani.

Pe locul trei s-au clasat cei de la Hyundai, cu un număr de 92 de defecte raportat la 100 de automobile noi. Locul patru şi cinci le-a revenit celor de la Toyota cu 93 de defecţiuni, iar bavarezii au acumulat 94 de bile negre în acest raport.

La polul opus, cu cele mai multe defecte, au ajuns Volvo, Fiat şi Smart, cu 152, 174 şi respectiv 216 probleme depistate.

Comentarii