lukoil-banenr

Kia a publicat prima fotografie cu noul Cee’d

Deși majoritatea producătorilor aleg o durată de viață de 7 ani pentru un model, Kia a preferat să aștepte doar cinci ani pentru a înlocui popularul model cee’d. Ca să fie clar, asta nu este o variantă restilizată a modelului curent, ci o mașină nou-nouță, ce împarte platforma tehnică cu noul Hyundai i30.

Pilot Autoexpert

Spre deosebire de toate celelalte lansari din această perioadă, acest eveniment nu este corelat cu Salonul Auto de la Detroit, ci este un preview pentru lansarea ce va avea loc la Geneva, în martie. Prin urmare, singura fotografie pe care o prezentăm este cea pe care au trimis-o Kia, cu modelul în cinci portiere, programat să intre în producție în iunie. O versiune break va sosi în septembrie, urmat de mult mai incitantul pro_cee’d (asta e versiunea cu trei portiere, cu aspect de coupe) undeva la începutul lui 2013.

Detaliile despre noul model sunt destul de rezervate până la momentul lansării, dar este evident că designerul șef – Peter Schreyer – și-a dat din nou mână liberă pentru acest proiect. Designul este mai agresiv și mai rafinat comparativ cu vechiul model, cu o grilă a radiatorului masivă ce conturează o mașină suficient de matură pentru a concura cu Astra sau Focus.

Așteaptă-te la aceeași gamă de motoare – fără nicio promisiune hibridă sau electrică până în prezent – cu un posibil 1.1 CRDi ce va emite doar 85 grame de CO2/km împrumutat de pe Rio. Și da, ăsta este cel mai curat diesel din lume.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentOpel Mokka
Articolul următorFalcon a prezentat modelul F7