lukoil-banenr

După ce a scos un material video despre modelul Forte, unde într-un ton mai glumeţ acesta era comparat cu Lamborghini Aventador, cei de la Kia continuă experimentele. De această dată e rândul lui Stinger, care însă este pus serios la încercare contra modelelor de performanţă Porsche Panamera şi BMW Seria 6 Gran Coupe.

Pilot Autoexpert

Stinger-ul a fost comparat cu maşinile germane la patru discipline: accelerarea de la 0-96 km/h, trecerea curbelor cu viteză, slalom şi trecerea circuitului închis. Au condus vehiculele, piloţii campionatului Sports Car Club of America (SCCA).

La teste a participat un Stinger în varianta echipată cu un propulsor de 3.3 litri volum, care dezvoltă 370 CP şi opţional foloseşte un diferenţial LSD. Potrivit datelor oficiale, accesta accelerează de la 0-100 km/h în 4.9 secunde.

În testul de accelerare unde s-a batut contra Panamerei echipată cu motor V6 de 3.0 litri volum şi BMW 640i, Stinger-ul a reuşit să întreacă germanele accelerând de la 0-96 km/h în doar 4,6 secunde.

În exerciţiul pe circuit închis, Stinger iarăşi a ieşit în faţa rivalilor săi înregistrând un timp de 45,7 secunde, Porsche-ul fiind cu 0,16 secunde în urmă, iar BMW-ul cu o restanţă de două secunde.

Mai jos puteţi urmări materialul video în care noul Stinger, ce vine să reprezinte compania Kia în lumea maşinilor de performanţă, luptă pentru rezultate bune cu mărcile care au scris istorie în competiţiile sportive.

Comentarii