lukoil-banenr

 

Kia Picanto – primele schițe

Pilot Autoexpert

Kia a publicat primele schiţe a noii generații Kia Picanto, un model care este programat pentru lansare în luna martie 2011 la Salonul Auto de la Geneva. Mai mult decât atât, vizitatorii prezenţi la Salonul Auto de la Bologna, deschis zilele acestea, au avut ocazia de a admira live o sculptură a viitorului model Picanto.
Spre deosebire de actualul model, viitoarea generație Picanto va adopta un look ceva mai masculin cu un caracter dinamic, mult mai bine conturat, dar cu aceleaşi trăsături specifice brandului Kia. Designul a fost proiectat de Peter Schreyer, designerul care conduce departamentul de creaţie al constructorului coreean.
Primele schiţele indică look-ul unui concept, cu jante mari, ascunse sub bosaje bine profilate, la Geneva publicul va face cunoştinţă cu versiunea de producţie a noului Picanto, care va putea prealua unele linii de la conceptul Pop, prezentat în toamna acestui an la Salonul Auto de la Paris. Viitorul Kia Picantot va fi contruit pe platforma tehnica împrumutată de la Hyundai i10 și va fi echipat cu un propulsor diesel în trei cilindri.

Comentarii