lukoil-banenr

Kia Soul – noua generaţie este prezentată la New York

Pilot Autoexpert

Kia a lansat în cadrul Salonului Auto de la New York, în prima zi de presă, noua generaţie a modelului Soul. Noul Soul este cu 15 mm mai lat şi are un ampatament cu 20 de mm mai lung decât predecesorul său.

Potrivit comunicatului de presă publicat de Kia, noul Soul este dezvoltat pe un şasiu mai lung, mai lat şi mai rigid decât cel al vechiului model. Spaţiul pentru pasageri şi al portbagajului au crescut în dimensiuni.

Referitor la habitaclu, spaţiul pentru picioare a crescut şi pe locurile din faţă şi pe cele din spate, ca şi spaţiul de la nivelul capului şi al umerilor pentru cei de pe bancheta spate. Şi tot pentru a spori confortul interior, izolaţia fonică a habitaclului a crescut.

Designul nu a evoluat foarte mult, comparativ cu vechea generaţie, însă împrumută o serie de elemente de design introduse de conceptul Track’ster şi modelate de divizia de creaţie Kia din California. Elemente noi ca grila trapezoidală şi proiectoarele aduc aminte de conceptul prezentat anul trecut în cadrul Salonului Auto de la Chicago.

Interiorul va beneficia de pe urma instalării unui ecran tactil de 8 inch, ataşat un sistem multimedia care operează cu ajutorul sistemului Android.

Kia va oferi noul Soul fie un motor pe benzină de 1.6 litri şi 130 de cai, fie o unitate de 2.0 litri şi 165 de cai putere. Pe piaţa europeană designul va fi diferit, precum şi paleta de motoare, care se va înbogăţi şi cu câteva dieseluri.

Comentarii