lukoil-banenr

Kia vrea să-şi îmbunătăţească imaginea prin lansarea unor automobile sportive

Kia GT Concept, coupe-ul cu tracţiune spate creat de Peter Schreyer, ar putea fi transformat într-un model de serie, spun englezii de la publicaţia Autocar. Modelul va completa imaginea tânără a mărcii Kia, care va include mai multe modele sport în următorii ani. Dintre acestea, prima lansare confirmată este cea a versiunii de 200 CP a lui pro_cee’d, compacta cu trei uşi a producătorului coreean. Versiunea de performanţă a lui Procee’d va fi echipată cu un motor turbo de 1.6 litri, care va dezvolta 200 CP şi va fi oferită atât cu o transmisie manuală cu şase trepte, cât şi cu una robotizată cu două ambreiaje.

Pilot Autoexpert

„Eu consider că un automobil sport ar trebui să aibă propulsie spate. Când lucram la Hyundai, am lansat modelul Coupe cu tracţiune faţă. Avea un aspect sportiv, dar nu se manevra precum arăta. Nu am luat încă o decizie finală, dar ne trebuie un produs anume care să ne ajute să ne îmbunătăţim imaginea de marcă. Am dezvoltat mai multe concepte şi am găsit potenţial în GT. Vom prezenta câteva concepte noi la Geneva în 2013, pentru a testa presa şi consumatorii înainte de a alege o versiune finală.”, a declarat Hyoung-Keun Lee, CEO-ul Kia.

În timp ce versiunea de serie a pro_cee’d-ului de 200 CP ar putea fi denumită GT, conceptul cu acelaşi nume ar putea primi şi el o versiune de producţie. Ipoteza este discutată în rândul conducerii Kia, iar CEO-ul companiei, Hyoung-Keun Lee a declarat că el şi colegii săi „se gândesc serios” să transforme acest concept în realitate.

Comentarii