lukoil-banenr

Compania austriacă Kreisel, specializată în dezvoltarea bateriilor pentru EV-uri, a deschis recent un centru de cercetare şi asamblare în oraşul Reinbach. La deschiderea fastuoasă, pentru a atrage atenţia lumii, inginerii companiei au pregătit un cadou special pentru Arnold Schwarzenegger.

Pilot Autoexpert

Este vorba despre un Hummer H1 transformat într-un vehicul pur electric. Aceasta nu este prima maşină electrificată pentru celebrul Arny. În iarna 2016 el a primit şi un G-Class full electric, de la fraţii Kreisel. Atenţia mare asupra actorului din partea companiei, se explică prin faptul că Schwarzenegger este născut anume în Austria, iar nepotul său Patrick M. Knapp Schwarzenegger, a fost unul din primii care a investit în start-up-ul austriacilor.

Proiectarea compartimentului tehnic se diferă mult de cel al Gelandewagen-ului. Dacă transmisia Mercedesului nu a fost atinsă, iar electromotorul a fost insalat în faţa cutiei de transfer, atunci aflăm că la Hummer fiecare roată are câte un motor electric propriu. Puterea totală a celor patru motoare este de 360 kW sau 490 CP.

SUV-ul electric este echipat cu o baterie marca Kreisel Electric cu capacitatea de 100 kWh, care oferă o autonomie de circa 300 km. Hummer-ul modificat care cântăreşte 3300 kg, este capabil să atingă o viteză maximă de 120 km/h.

Cei de la Kreisel susţin că deja anul viitor, în incinta noului sediu, vor activa aproximativ 200 de angajaţi, unde pe o suprafaţă de 7.000 metri pătraţi, a fost asamblat un atelier pentru producerea prototipurilor şi o linie de asamblare a bateriilor pentru EV-uri. Oficialii îşi propun să producă un număr de 8000 de baterii anual.

Comentarii