lukoil-banenr

L.A. Auto Show Design-Challenge 2012: Maşini de Poliţie pentru 2025

Ediţia 2012 a Concursului Anual de Design organizat în perioada de desfăşurare a Salonului Auto de la Los Angeles şi-a ales concurenţii. Ca şi în fiecare an, mai mulţi autoproducători s-au înscris în această competiţie de design, unde au ocazia să prezinte schiţe futuriste care să răspundă la o temă de design. De data aceasta, organizatorii le-au cerut concurenţilor să prezinte maşina de patrulă al poliţiei autostrăzii pentru anul 2025. Toate conceptele trebuie să prezinte sisteme avansate de propulsie, combustibili alternativi, sisteme avansate de telemetrie şi dimensiuni inovatoare pentru a naviga cu uşurinţă prin mediile urbane moderne.

Pilot Autoexpert

Câştigătorul concursului de design va vi anunţat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, în data de 29 noiembrie 2012. Toate desenele înscrise vor fi evaluate de un juriu, format din:

Tom Matano – este director executiv al Şcolii de Design Industrial al Academiei de Artă a Universităţii din San Francisco;

Imre Molnar – ofiţerul academic al Colegiului de Studii Creative din Detroit;

Stewart Reed – şeful departamentului de design în transporturi la Colegiul de Artă din Pasadena;

Bruce Meyer – membru al consiliului de conducere al fundaţiei de California Highway Patrol 11-99.

Printre schiţele înscrise în concurs se enumeră un model Honda inspirat din Star Wars, un SUV de la Mercedes-Benz, un SUV futurist desenat de Honda, mai multe vehicule zburătoare ce poartă semnătura GM, câteva concepte GM care seamănă cu crossoverele actuale şi un proiect individual.

Câştigătorul va fi ales de membrii juriului în funcţie de cât de inovator este şi de cât de mult respectă cerinţele competiţiei.

Comentarii