lukoil-banenr

La Chişinău a fost prezentată noua Astra

Pilot Autoexpert

Vineri, 19 februarie, dealerul oficial Opel în Moldova a prezentat cel mai nou model Opel – modelul Astra. La eveniment au fost prezenţi oficiali ai companiei germane – Agnes Rona, PR manager Opel în Europa de Est, şi Andras Salgo – manager de dezvoltare a pieţii Opel în Europa de Est. Special pentru teste au fost aduse câteva maşini cu motorizări diferite – 1.4 Turbo, 1.6 Turbo şi 2.0 Turbodiesel.
Noul Astra, disponibil doar în versiunea de caroserie hatchback cu cinci uşi, costă în Moldova  între 13 000 pentru varianta de bază Enjoy şi 21 279  euro pentru varianta Cosmo 2.0 CDTI.

Gama de motorizări cuprinde patru unităţi alimentate cu benzină – două normal aspirate, două surpaalimentate, şi trei pe motorină, toate surpraalimentate. Propulsoarele din prima categorie au între 1.4 şi 1.6 litri şi dezvoltă între 100 şi 180 de cai-putere. Turbodiesel-urile, între 1.3 şi 2.0 litri, oferă de la 95 până la 160 de cai-putere.

Transmisia către puntea faţă se realizează, în funcţie de motor, prin intermediul unor cutii de viteze manuale cu 5 şi 6 trepte, şi automate cu 6 rapoarte.

Opel a pregătit noul Astra în patru echipări (Essentia – de bază  , Enjoy – intermediară , Sport şi Cosmo – de top), fiecare oferind posiblitatea personalizării prin intermediul unei lungi liste cu dotări opţionale.

Orice Astra dispune de ABS şi ESP, patru airbaguri, aer condiţionat, radio-CD, geamuri faţă şi oglinzi exterioare cu acţionare electrică, banchetă spate rabatabilă şi fracţionabilă 60/40.
Prin dimensiuni, noul Astra se plasează la limita superioară a clasei compacte. Spaţiul din interior rivalizează cu cel oferit de Opel Insignia. Poziţia la volan este una cât se poate de reuşită, dar vizibilitatea frontală este afectată de montanţii parbrizului, neajuns comparabil cu acela propus de un monovolum.

Principalele atuuri ale noului model german sunt look-ul, spaţiul interior remarcabil, completat de o mulţime de zone dedicate depozitării micilor obiecte personale sau recipientelor cu lichide şi, nu în ultimul rând, abilitatea de a acoperi distanţe mari cu eforturi şi costuri minime .

 

Comentarii