lukoil-banenr

La Geneva 2012 ne este prezentat Peugeot 208 GTi Concept

De ce e concept noul Peugeot 208 GTi pentru francezi, nu prea întelegem, deoarece micul hot-hatch, care va fi prezentat în premiera mondiala la Salonul Auto Geneva 2012, pare pregatit pentru a lua cu asalt soselele virajate ale Europei. Cu siguranta, modelul de serie va arata similar în proportie de 95%, asa încât avem parte, practic, de un preview al fratelui lui Citroen DS3 Racing.

Pilot Autoexpert

Peugeot 208 GTi este oferit în versiunea cu 3 usi, fara modificari substantiale la nivelul designului general fata de un 208 normal în 3 usi. Conceptul din imagini se evidentiaza prin culoare foarte atractiva a caroseriei, prin jantele mai mari, cu un design special, dar si prin grila care aminteste de un steag de finish ori prin micul steag francez de sub numarul de înmatriculare.

Interiorul lui Peugeot 208 GTi îsi gratuleaza soferul în primul rând printr-un volan cu o forma foarte sportiva, cu partea inferioara tesita si cu o priza foarte buna. Bordul este acoperit cu tapiterie Alcantara, iar insertiile rosiatice completeaza un tablou plin de nerv. Scaunele sport sunt îmbracate în tapiterie din piele Nappa, iar aluminiul este folosit din plin pentru pedalier sau maneta schimbatorului.

La nivel tehnic, motorizarea de sub capota lui Peugeot 208 GTi Concept este cea cunoscuta de la „fratele” de concern Citroen DS3 Racing: un turbo 1.6 THP, având 200 CP si un cuplu maxim de 275 Nm, cuplat la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte. În plus, 208 GTi are ecartamentul marit cu 36 mm, în timp ce discurile de frâna, cu etriere rosii, au dimensiuni foarte generoase: 302 mm în fata, respectiv 249 mm în spate.

Oficialii înca nu au anuntat data lansarii modelului de serie Peugeot 208 GTi, dar este de asteptat ca acest lucru sa se petreaca în toamna, la Salonul Auto Paris 2012.

Comentarii