lukoil-banenr

La Geneva 2012 va fi lansat micul SUV Opel Mokka

În primăvară, cei de la Opel vor ataca piaţa SUV-urilor mici cu un nou model (având un nume comic pentru români): Opel Mokka. Fratele său american, Buick Encore, a fost deja inaugurat la Detroit 2012 zilele acestea. Să vedem despre ce este vorba.

Pilot Autoexpert

Zvonurile despre un SUV Opel mai mic decât Antara circulă de ceva vreme pe internet, dar lucrurile nu au fost clare decât în momentul în care cei de la Buick au început campania de teasing pentru noul lor SUV Buick Encore. Un model care era clar că va avea un corespondent şi în gama Opel, în Europa.

Germanii nu au stat mult pe gânduri după premiera „vărului” Buick la Detroit 2012, aşa că acum avem parte de primele imagini cu noul Opel Mokka. Numele ne face pe cei din spaţiul carpato-danubiano-pontic să râdem, însă micul SUV are intenţii foarte serioase, atacând un model care, la apariţia sa, a dat naştere multor glume din cauza aspectului nonconformist, dar şi a numelui copilăresc: Nissan Juke

Opel Mokka este bazat pe platforma tehnică a lui Opel Corsa şi măsoară cu 31 cm mai puţin decât Antara, având o lungime de 4,28 metri, deci se pretează foarte bine traficului urban, la fel ca Juke (4,13 metri lungime), Mitsubishi ASX (4,3 metri lungime) sau chiar Dacia Duster (4,31 metri lungime).

Deşi valoarea ampatamentului lui Mokka nu a fost comunicată încă, ne putem uita rapid la fratele său Buick Encore, care are o distanţă de 2,55 metri între axe, în timp ce ecartamentele faţă/spate sunt de 1,54 metri.Prin urmare, atât Encore, cât şi Mokka promit un spaţiu interior suficient, mai ales că ergonomia interioară se laudă cu nu mai puţin de 19 spaţii de depozitare pentru lucrurile mărunte.

Interiorul este familiar, designul planşei de bord amintind imediat de Opel Meriva – are forme rotunjite, plăcute, gândite mai mult pentru femeile cu gusturi fine. Dar şi pentru cele cu necesităţi de ordin practic, deoarece portbagajul are o capacitate de 533 litri, care, prin rabatarea banchetei fracţionabile, ajunge la 1.370 de litri (Juke: 250/830 litri; ASX: 416/1.190 litri; Duster: 475/1.636 litri).

Mai rămâne să aşteptăm Salonul Auto Geneva 2012 pentru a afla mai multe detalii despre performanţe şi consum, precum şi primele informaţii despre preţuri, care se anunţă deja foarte competitive.

Comentarii