lukoil-banenr

La Paris debutează oficial conceptul Volkswagen Golf VII GTI

Una dintre versiuni GTI pentru Volkswagen Golf VII va primi 220 CP. Germanii au prezentat deja la Paris conceptul care prefigurează versiunea de serie, exponatul fiind într-un stadiu apropiat de producţie. Dar cei de la Volkswagen au anunţat că vor oferi noul Golf VII GTI în două versiuni de putere, 220 şi 230 CP, versiunea cu nivel superior de putere fiind comercializată sub forma unui pachet de performanţă, care va putea fi comandat din fabrică. Ambele versiuni ale lui Golf GTI au un cuplu maxim de 350 Nm şi un consum mediu de circa 6.0 litri la sută.

Pilot Autoexpert

Versiunea standard, de 220 CP, poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6.6 secunde, iar versiunea de 230 CP a lui GTI are nevoie de 6.5 secunde pentru acelaşi exerciţiu. Diferenţe mai există şi la nivelul vitezei maxime, GTI-ul de 220 CP fiind capabil să atingă 246 km/h, în timp ce versiunea de 230 CP e în stare de 250 km/h. Pentru ambele pot fi comandate standard o transmisie manuală cu şase trepte sau, opţional, un DSG cu şase viteze.

Printre noutăţi în gama GTI de la Volkswagen apare şi sistemul de frânare cu discuri de 17 inch şi a un diferenţial cu alunecare limitată care este controlat electronic şi îi conferă roţii de la exteriorul virajului mai multă putere pentru a îmbunătăţi manevrabilitatea. Volkswagen Golf 7 GTI mai primeşte şi cu un sistem de direcţie progresiv ca dotare standard. Acest sistem de direcţie schimbă raportul de demultiplicare pentru a-i premite şoferului să reducă numărul de ture pe care le parcurge volanul pentru a realiza o anumită manevră. Din punct de vedere tehnic, sistemul prezintă un motor electric mai puternic şi o distanţă variabilă între „dinţii” cremalierei de direcţie.

Noul Golf GTI va intra în vânzare din vara anului următor.

Comentarii