lukoil-banenr

La Paris va debuta prototipul Peugeot 2008 Crossover

Peugeot 2008 Concept este prototipul care anunţă reprezentantul francezilor în această clasă.

Pilot Autoexpert

Peugeot a prezentat astăzi primele imagini şi informaţii ale celui mai nou concept din propria gamă. Aşezat în vitrina de noutăţi care vor fi prezentate la Salonul de la Paris, noul Peugeot 2008 Concept reprezintă viziunea mărcii franceze în ceea ce priveşte un SUV/crossover de segment mic, segment care începe să se anime în ultimii ani după apariţiile lui Nissan Juke, Opel Mokka, Mini Countryman.

Versiunea de serie a noului Peugeot 2008 se va alătura familiei mărcii franceze în cursul anului 2013, urmând să fie extensia naturală a lui 208, deocamdată singurul reprezentant al mărcii franceze în clasa subcompactă. Conceptul care va veni la Paris reprezintă evoluţia normală, spre varianta de producţie, a prototipului pe care Peugeot l-a prezentat în luna aprilie la Salonul de la Beijing: Urban Crossover Concept.

2008 Concept preia liniile lui 208, acestea evoluând însă înspre un look ceva mai masiv. Designul prototipului este semnat de o echipă multinaţională de designeri din Paris, Shanghai şi Sao Paolo care au avut sarcina de a dezvolta un vehicul care aă atragă publicul potenţial indiferent de continent.

Noutatea tehnică principală care apare odată cu prototipul 2008 în gama Peugeot este însă un motor turbo pe benzină cu trei cilindri de 1.2 litri şi reprezintă propunerea concernului PSA în segmentul unităţilor de propulsie cu o capacitate cilindrică redusă. Conform comunicatului oficial al francezilor, puterea maximă dezvoltată de acesta este de 110 CP, performanţele sale şi consumul rămânând la moment necunoscute.

Comentarii