lukoil-banenr

La Paris va mai debuta şi un roadster electric numit Lumeneo Neoma Roadster

Producătorul francez de electrovehicule – Lumeneo, o companie care asamblează în prezent modelele Smera (cu două locuri) şi Neoma (cu patru locuri), a anunţat că vor aduce o maşină specială la Paris Motor Show – Neoma Roadster.

Pilot Autoexpert

Roadster-ul Neoma reprezintă o versiune decapotabilă a berlinei Neoma şi se poate mândri cu un design mai sportiv faţă de modelul pe care este bazat. Transformarea de la berlină la roadster i-a ”furat” lui Neoma două locuri, dar i-a adus în schimb o serie de trăsături mai atractive. Modelul primeşte o suspensie sport, o gardă la sol redusă, scaune sport şi un set de jante din aliaj de 17 inch.

Electrovehiculul Lumeneo Neoma Roadster este propulsat de cu un motor de 46 CP, suficient pentru a accelera roadsterul electric de 800 kg până la 110 km/h, în timp ce autonomia este de 140 kilometri, rezonabil pentru bateriile sale de 14 kWh.

Constructorul francez Lumeneo a debutat în 2006 fiind sprijinită pe parcurs de compania SNCF, transportorul feroviar de stat al francezilor, care a investit 1.5 milioane de euro în acest constructor. În prezent, Lumeneo oferă modelul Smera în Paris la un preţ de pornire de 24.500 de euro (după deducţia de 5.000 de euro acoperită de guvern). Modelul are o viteză maximă de 110 km/h şi o autonomie de 100 kilometri.

Comentarii