lukoil-banenr

La sfârşitul acestui sezon Ford se retrage din WRC

Ford a anunţat oficial că se retrage din campionat la finalul sezonului curent din cauza situaţiei economice nefavorabile şi a schimbării strategiei globale în lumea sporturilor cu motor. „Ford are o istorie lungă şi plină de mândrie în WRC şi nu a fost o decizie uşoară. Cu toate acestea, în acest moment suntem convinşi că a fost mai bine pentru companie şi pentru brandul Ford să reducem implicarea în WRC şi să ne dedicăm resursele în alte zone”, a declarat Roelant de Waard, vicepreşedintele de marketing al companiei Ford.

Pilot Autoexpert

Programul Ford în WRC este gestionat de compania M-Sport condusă de Malcolm Wilson. Constructorul american a anunţat că va sprijini în continuare M-Sport pentru ca echipa lui Wilson să ofere maşini Ford Fiesta RS WRC piloţilor privaţi.

„Avem un mare respect pentru M-Sport şi pentru Malcolm Wilson, care a gestionat echipa Ford încă din 1997. Nu există o organizaţie cu mai multă expertiză şi dedicaţie pentru victorie. Împreună am atins punctul în care Fiesta a devenit maşina preferată în raliuri şi vrem ca acest lucru să continue în viitor”, a mai precizat el.

Comentarii