lukoil-banenr

La Shanghai va debuta primul SUV din gama Citroen DS

Pilot Autoexpert

Primul SUV Citroen este prefigurat de conceptul Wild Rubis, care va fi prezentat la Salonul Auto de la Shanghai, derulat în perioada 21 – 29 aprilie. Francezii au publicat un teaser al noului lor concept, care prezintă linia blocurilor optice. Potrivit primelor informaţii, SUV-ul care va fi inspirat de conceptul Wild Rubis va debuta în termen de trei ani şi ar putea fi denumit DS X.

Francezii vor ca viitorul lor model să se lupte cu modele precum Audi Q5, BMW X3, Mercedes-Benz GLK şi Volvo XC60. Pentru a avea o şansă la podium, constructorul trebuie să ofere atât versiuni cu tracţiune faţă, cât şi versiuni cu tracţiune integrală, acompaniate de motorizări performante şi eficiente.

La începutul anului trecut, Citroen anunţa că gama clasică şi gama DS vor avea echipe de design complet diferite, membrii acestora urmând să lucreze exclusiv pe proiectele pe care sunt desemnaţi. Scindarea direcţiilor de design a fost realizată la data de 1 iunie 2012. Şeful gamei clasice de la Citroen va fi Alexandre Marval – cel care a supervizat anterior dezvoltarea lui C5 şi a lui DS5, în timp ce linia DS va fi condusă de Thierry Metroz.

Gama DS, lansată de francezi în 2009, include la momentul actual trei modele, toate fiind hatchback-uri.

Comentarii