lukoil-banenr

Chiar dacă este un model învechit din toate punctele de vedere, Lada 4X4 sau Niva cum este cunoscută în popor va primi în sfîrșit o motorizare diesel.

FLYONE

Se pare că rușii de la AutoVaz nu au de gând să scoată de pe linia de asamblare acest model, chiar dacă zvonurile circulă de mai mult timp. Mai mult, ei continuă să-l îmbunătățească iar ultima ”inovație” o reprezintă un motor diesel de origine Fiat! Este vorba de propulsorul de 1,3 litri volum care dispune de mai multe versiuni de putere. Pentru Niva s-a ales cea mai slabă versiune de 85 CP și 180 Nm. Amintim că acest motor poate fi regăsit pe unele modele Fiat și Alfa Romeo.

diselok

Nu se știe exact cînd va fi lansat în producţia de serie Lada 4X4 diesel pentru că testele sunt în plin proces de desfășurare, dar, cel mai probabil că acest lucru se va întâmpla în anul 2015.

lada-Niva-Urban-0

În toamna anului 2014, AvtoVaz a lansat Niva Urban, o altă versiune a bătrânei Niva care dispune de izolare fonică mai bună, aer condiționat, dar și geamuri/oglinzi acționate electric!

Comentarii