lukoil-banenr

Lamborghini anunță un nou model

De câteva luni umblă ideea conform căreia Lamborghini se pregătește să atace și piața SUV-urilor. La început se dădea ca sigur acest zvon. Ba chiar, se știau dimensiunile, puterea și motorizările cu care va veni cel mai mare membru de la Lamborghini. Ulterior, toate aceste informații au fost dezmințite. Iar acum … ei bine, acum nu știm ce să mai credem.

Pilot Autoexpert

Oficial, Lamborghini vrea să lanseze un al treilea model, pe lângă Gallardo și Aventador, în anii următori. „Cu siguranță avem nevoie de un al treilea model al mărcii”, a spus Stephan Winkelmann, directorul executiv Lamborghini, adăugând: „ de obicei este nevoie de 48 de luni până ca un nou model să ajungă în reprezentanțe, așa că noul Lamborghini nu va fi disponibil decât după 2017”. Întrebarea care se pune este: va fi acest model, un SUV? Păi, dacă ar fi să analizăm puțin celelalte mărci premium, Jaguar cochetează cu ideea, Bentley a prezentat un SUV concept, Masserati pregătește lansarea Kubang-ului, iar despre succesul lui Cayenne, n-ar mai fi nimic de spus. Așa că, ce i-ar împiedica pe cei de la Lamborghini să lanseze un SUV propriu?

Totuși, un ultim cuvânt de spus va avea grupul VAG, care trebuie să-și dea acordul pentru ca un nou SUV să se alăture familiei. Însă, având în vedere că din 2009 Lamborghini stă prost în vânzări, nu ar fi motive de refuz. Se va încerca astfel abordarea unei noi game în țări precum SUA sau China, acolo unde Lamborghini este lider în vânzări. Și, dacă tot suntem la capitolul de speculații, să precizăm și că, neoficial, următorul model Lamborghini va fi propulsat, cel mai probabil, de V10-le de pe Gallardo.

În concluzie, cei care sperau să vadă un nou model cu sigla de taur pe el, mai au de așteptat. Vreo 5 ani. Ani suficienți pentru ca Lamborghini să nege informațiile, iar ulterior să revină asupra lor. Până atunci, poți (re)vedea posibilul aspect al SUV-ului premium Lamborghini.

Comentarii