lukoil-banenr

Lamborghini îl confirmă pe Gallardo LP550-2 Spyder

Așa cum probabil știi deja, un Gallardo cu tracțiune pe puntea spate nu este tocmai o idee nouă. De fapt, constructorul din Sant’Agata a introdus ediția limitată Gallardo Balboni în 2009 tocmai datorită cerinței crescânde pentru un Lamborghini cu tracțiune pe roțile spate, primul de acest tip după bătrânul Diablo din 1990. În ciuda dinamicii excelente a modelului amintit anterior, mulți și-ar fi dorit ca ediția limitată Gallardo Balboni să fie un pic mai zgomotoasă și să fie oferită și sub formă decapotabilă. Din acest motiv, carismaticul producător auto italian plănuiește să introducă în curând un Gallardo Spyder, care va împrumuta platforma tehnică a ediției Balboni.

Pilot Autoexpert

Totuși, spre deosebire de versiunea care poartă numele faimosului pilot de teste Lamborghini, viitorul Gallardo LP550-2 Spyder nu se va diferenția cu nimic din punct de vedere estetic față de omologul cu tracțiune integrală. Chiar dacă propulsorul V10 de 5,4 litri al viitorul tăuraș Lamborghini va avea cu 10CP mai puțin decât fratele său cu tracțiune integrală, lipsa arborilor de transmisie față ai acestuia se traduce printr-o reducere a masei totale cu cel puțin 30 de kilograme față de Gallardo LP560-4 Spyder.

Viitorul Lamborghini Gallardo LP550-2 Spyder va costa în jur de 170.000 de euro, adică cu vreo 15.000 de euro mai puțin decât versiunea LP560-4 Spyder.

Comentarii