lukoil-banenr

Lamborghini prezintă Aventador LP 700-4 Roadster

Lamborghini Aventador Roadster îşi face apariţia oficial pe internet.

Pilot Autoexpert

După ce numele Aventador a devenit şi mai exclusivist o dată cu prezentarea unicatului Aventador J de la Salonul Auto Geneva 2012, versiunea roadster nu dezamăgeşte şi reuşeşte să arate în continuare ca un avion de vânătoare… pe patru roţi.

Acoperişul este format din două panouri din fibră de carbon, dar procesul de decapotare nu este automatizat, ci necesită intervenţia umană. Astfel, cele două panouri, totalizând o masă de doar 6 kg, pot fi detaşate foarte uşor şi depozaitate în portbagajul din faţă când se doreşte rularea cu automobilul decapotat.

Principalul avantaj al versiunii hardtop faţă de cea textil a lui Murcielago Roadster ţine de eliminarea limitării vitezei maxime, aşa încât Lamborghini Aventador Roadster este capabil să atingă 350 km/h şi să ”facă suta” în doar 3 secunde, adică la nivelul versiuniii coupe.

Inginerii de la Lamborghini au dotat Aventador-ul Roadster cu două deflectoare inteligente menite să îmbunătăţească aerodinamica noii caroserii: unul în spatele scaunelor, respectiv unul care poate fi montat manual pe marginea superioară a parbrizului.

Faţă de coupe, Aventador Roadster mai presupune unele modificări structurale, cum ar fi stâlpii centrali (care acum au şi un rol suplimentar de protecţie la răsturnare), dar şi capota motorului, ”luneta în trepte” fiind divizată în două bucăţi, de un mare efect.

Motorul rămâne acelaşi V12 de 690 CP, plasat central şi echipat cu un sistem stop-start, în timp ce cutia este tot secvenţială cu 7 trepte. Faţă de coupe, Aventador Roadster primeşte un set nou de jante, mai uşoare cu 10 kg.

Preţul estimativ al noului Lamborghini Aventador Roadster este de 300.000 euro, ceea ce înseamnă un surplus de circa 60.000 euro faţă de varianta coupe.

Comentarii