lukoil-banenr

Startul producției primului SUV Lamborghini este programat pentru anul 2017, iar asamblarea acestuia se va face la uzina grupului Volkswagen din Bratislava, Slovacia. Urus va folosi o versiune a platformei MLB, platformă ce va sta și la baza altor modele ale grupului ca viitoarea generație a modelului Porsche Cayenne. Iar pentru a eficentiza producția, oficialii grupului VAG au ales ca Urus să fie asamblat la Bratislava în aceiași uzină unde sunt produse frații de plarfărmă: Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg și Audi Q7.

Pilot Autoexpert

Pentru a pregăti uzina de la Bratislava de creșterea producției de modele SUV, Volkswagen va instala aici una dintre cele mai mari prese de metal din zonă, capabilă să producă elemente de caroserie atât din oțel cât și din aluminiu.

Un alt model Lamborghini de talie mare a fost LM002-ul din 1990, produs doar până în 1993 și devenit un model rar astăzi. Debutul viitorului Urus este motivat de cererea de SUV-uri premium și performante din ce în ce mai mare din partea clienților din China, Rusia și Orientul Mijlociu. Merită să remarcăm și că din ce în ce mai mulți producători luxury fac pasul către acest segment, așa cum Maserati va lansa modelul Levante începând de anul viitor și nu este exclus să avem parte în curând și de un model Rolls-Royce SUV.

Comentarii