lukoil-banenr

Lamborghini va scoate un SUV de 670 CP.

Un ultimele luni, au circulat mai multe zvonuri conform cărora Lamborghini ar dezvolta un SUV premium, destinat să zdrobească orice formă de concurență la capitolul dinamică, fie ea și din partea lui Porsche. Trecutul ne-a învățat că în cazul mărcii Lamborghini, nimic nu este sigur așa că până la primele declarații oficiale am considerat toate informațiile legate de SUV pure speculații.

Pilot Autoexpert

Ei bine, declarațiile au venit și ele – chiar dacă neoficial – dar măcar vorbim despre o sursă confirmată. Mai exact, un angajat Audi a confirmat zvonurile privind proiectul SUV, care a primit se pare votul de încredere în cadrul companiei și va deveni cel de-al treilea model al gamei Lamborghini.

Nefiind la prima tentativă de a construi un SUV (de fapt un off-roader extrem de capabil – LM002), Lamborghini va utiliza de această dată noua platformă MLB, pe care vor fi bazate și viitoarele modele de teren Bentley, Audi, Porsche și Volkswagen. Sub capota acestuia va fi înghesuită o variantă mai domolită a propulsorului V10 de 5,2 litri de pe Gallardo, ce va fi ajutat de un motor electric de aproximativ 110 CP. Tot ansamblul termic-electric va dezvolta o putere totală de 670 CP – numai bună de împins 2 tone și ceva de metal la peste 300 km/h. Doar nu se așteaptă cineva la o limitare electronică din partea unora ca Lamborghini, nu?

Viitorul SUV Lamborghini, va avea în jur de cinci metri lungime (sperăm să nu fie distribuiți într-o siluetă de Q7) și va găzdui patru pasageri dornici de senzații tari la înălțime.

Cât despre lansare, planurile actuale prevăd debutul producției de serie abia prin 2016, dar în funcție de reacția publicului la prezentarea conceptului/elor, derularea proiectului ar putea lua avânt.

Va fi oare impresionantul model al casei din Sant’Agata Bolognese noul star din clasa „jeepanelor” de lux? Păi să facem recensământul: Este un Lamborghini. Are motor V10. Împachetează sub capotă aproape 700 de cai. Dimensiunile vor fi generoase, lungimea zvonindu-se că trece de 5 metri. Și, ca să nu arunce extremiștii ecologiști cu ouă (bio), vopsea verde și ce le-o mai trece prin mână, sistemul de propulsie este unul hibrid. Lipsește ceva? Nu-mi spune că vrei un diesel!

Comentarii