lukoil-banenr

Lancer EVO X şi noul Outlander – Safety Cars la Pikes Peak

Pilot Autoexpert

Respectivele automobile au fost concepute din start pentru această misiune. Niponilor de la Mitsubishi le-au ajutat în respectiva misiune şi specialiştii de la AEM, BBS, Cobb Tuning, DC Sports, Kenwood şi Muellerized Suspension Tuning.

Una dintre noutăţile pe care ni le va propune noul Seria 7 este şasiul de tip monococă, construit dintr-un mix de aluminiu, oţel şi fibră de carbon. El va lua locul celui actual, construit doar din oţel de înaltă rezistenţă. Folosirea unor materiale mult mai uşoare va face ca masa totală a versiunii 740i să scadă cu mult sub cele 1900 ale actualei generaţii. Surse oficiale susţin chiar că va scădea sub 1670 de kilograme, actuala masă a modelului Seria 5.

Aşa cum le stă cel mai bine adevăratelor Safety Cars, cele două modele Mitsubishi pentru a corespunde cerinţelor au primit şi ele o caroserie vopsită în roşu şi alb, iar pe plafon le-au fost montate semnale luminoase specifice.

Şi asta nu e tot! Aşa cum am spus-o deja, acestea nu vor fi singurele modele Mitsubishi care se vor afla la Pikes Peak, reprezentanţii companiei cu trei briliante au reuşit deja să înscrie în ediţia de anul acesta chiar şi un bolid special – monstrul i-MiEV Evolution II ce dispune de patru motoare electrice şi care dezvoltă un total de 536 de cai putere.

Comentarii