lukoil-banenr

În repetate rânduri, britanicii de la Land Rover au anunţat că îşi iau rămas bun de la bătrânul Defender. Au lansat o mulţime de versiuni speciale, de adio şi nu doar, însă Defender insistă să trăiască. Iată că o continuare a vieţii o pregătesc un grup de milionari.

Pilot Autoexpert

INEOS Automotive şi-ar propus să continuie istoria de succes a lui Land Rover Defender, chiar şi după moarte. Acesta va renaşte cu un nou nume, iar pentru ca acest lucru să se întâmple au fost angajate cele mai luminate minţi gata să muncească la Projekt Grenadier. Conducătorul companiei, Jim Ratcliffe, se arată super încrezut în viitorul luminos al SUV-ului.

Cotat ca un off-roader tot-teren, noul vehicul ar trebui să ofere rezistenţă înaltă în orice condiţii şi să satisfacă necesităţile tuturor, de la angajaţii de oficiu şi până la cel mai înrăit pasionat de off-road. Nu în ultimul rând, Grenadierul va trebui să fie şi pe măsură de fiabil, adică va prezenta un pas major faţă de actualul Defender. Cel puţin teoretic.

Nu se ştie deocamdată unde va fi asamblată maşina, însă opţiuni nu sunt prea multe. Fie va fi construită o uzină nouă, fapt care atrage investiţii de peste 600 de milioane de lire sterline, dar care implică şi statul ce garantează subvenţii în schimbul promisiunii de a angaja 7.000 de muncitori, fie, varianta a doua, va fi contractată uzina Magna Steyr, din Austria.

Indiferent de calea aleasă, INEOS Automotive promite să lanseze noul Grenadier mai aproape de anul 2020. SUV-ul va fi oferit în trei versiuni de echipare, cu motoare pe benzină, diesel şi chiar hybrid.

Comentarii