lukoil-banenr

Land Rover a promis cu ceva timp în urmă că nu vor mai produce în serie modelul Defender. Cuvântul cheie însă a fost „în serie”, pentru că după cum puteţi vedea, ediţiile speciale continuă să ducă tribut modelului.

Pilot Autoexpert

Land Rover Defender Works V8 este modelul cu care britanicii marchează cea de-a 70-a aniversare a producătorului şi aduce totodată un omagiu primilor vehicule, care erau echipate cu motoare V8. Astfel că şi SUV-ul de acum este pus în mişcare de un V8 de 5.0 litri volum, ce dezvoltă în jur de 400 de cai putere.

Acesta este şi cel mai puternic Defender construit vreodată de englezi. Motorul este cuplat la transmisia ZF cu opt rapoarte, ce poate fi setată şi în regim Sport, iar pentru un sprint de la zero la 96 kmh, durează în jur de 5.6 secunde. Viteza maximă a acestui off-roader însă ajunge la 171 km/h.

Pe lângă motor şi transmisie, Defender-ul a primit o suspensie îmbunătăţită şi diferită de cea de uzină, sistem de frânare performant, blocuri optice cu LED şi jante R18 încălţate în anvelope de off-road. La interior găsiţi scaune sport Recaro, tapiţerie din piele şi un sistem de infotainment realizat într-un stil clasic.

Constructorul pune deasemenea la dispoziţia clienţilor opt nuanţe de culori, dintre care două sunt combinate cu alemente finisate negru. Ce ar mai trebui să ştiţi este faptul că Land Rover îşi propune să construiască numai 150 de unităţi iar preţul de start începe de la peste 170.000 de euro.

Comentarii