lukoil-banenr

Britanicii de la Land Rover au decis să scoată la lumina zilei prima poză oficială cu noua generaţie a lui Discovery. SUV-ul, ajuns la cea de-a cincia reîncarnare, va putea fi văzut în premieră mondială la data de 28 septembrie, cu puţin timp înaintea Salonului Auto de la Paris.

Pilot Autoexpert

Din ce puteţi vedea, noul Discovery este chiar nou şi nu i-a mai rămas practic nimic în comun cu generaţiile anterioare. Linia plafonului a coborât puţin, parbrizul s-a micşorat, iar partea frontală a maşinii a devenit mai aerodinamică. Dacă modelele precedente Discovery arătau ca un dulap, atunci ne putem aştepta ca noua generaţie să fie mult mai sporty şi mai aerodinamică.

Acest lucru se subînţelege oarecum din forma blocurilor optice, micşorate în raport cu succesorul, dar şi bara de protecţie înaltă care se ridică până la nivelul grilei frontale. Calităţile de off-roader, cu care se putea lăuda Discovery 4 au fost strămutate cu succes pe succesorul acestuia şi sunt subliniate cu ajutorul inserţiilor metalizate din bumper-ul faţă.

La interior, britanicii insistă că noul Discovery va fi în continuare la fel de spaţios, extrem de versatil dar şi cu accentul pus pe lux. La nivel tehnic, SUV-ul este construit pe platforma din aluminiu a lui Range Rover şi cel mai probabil că va prelua şi oferta vastă de motorizări.

LR-Discovery-Teaser-02

Comentarii