lukoil-banenr

Pe băieţii de la GTBOARD îi cunoaşteţi cu siguranţă după sutele poate chiar mii de videoclipuri unde îşi dau întâlnire cele mai focoase sportcaruri din lume. Indiferent că vorbim despre un Audi RS6, un BMW X5M, Ferrari 458 Italia sau Bugatti Veyron, aici toate sunt egale!

Pilot Autoexpert

Ce nu nu cunoaşteţi probabil este faptul că această comunitate de pasionaţi de cai putere, mai face şi teste ocazional, iar unul dintre acestea este testul de acceleraţie al noului BMW X5 M. De ce anume X5 M? Pentru că toată garnitura tehnică acestuia va fi folosită şi pe viitoarele modele BMW M5 şi M6, despre care se presupune că vor putea oferi în stoc între 575 şi 600 de cai putere.

Aşadar, se face clar că noile sportive bavareze vor face uz de acelaşi propulsor V8 de 4.4 litri, twinpower-turbo, o cutie de viteze cu opt trepte M Steptronic, dar şi sistemul de tracţiune integrală. Dacă în cazul lui X5 M care cântăreşte 2.350 de kilograme, acceleraţia de la zero la prima sută durează 4.2 secunde, atunci M5-ul ar trebui să fie mult mai rapid, având în vedere că şi masa totală a noii generaţii Seria 5 se va reduce substanţial.

Comentarii