lukoil-banenr

Lexus LF-CC – Conceptul mult aşteptat

Aşa cum au şi promis cei de la Lexus, astăzi, pe 17 septembrie, au prezentat noul concept care va debuta la Salonul Auto de la Paris. Denumit LF-CC, conceptul este construit pe linia de design L-finesse, evidenţiată mai ales de grila frontală imensă şi de liniile agresive, şi va sta la baza unui viitor IS Coupe.

Pilot Autoexpert

LF-CC primeşte o arhitectură interesantă, tracţiune spate şi un sistem de propulsie hybrid care combină un motor electric cu unul pe benzină cu patri cilindri de 2.5 litri. Conform comunicatului oficial publicat de Lexus, sistemul hibrid reuşeşte să-i rezerve modelului japonez performanţe de top şi consum redus. Chiar dacă cifrele nu sunt încă oficiale, sunt aşteptate rezultate excelente în condiţiile în care Lexus anunţă că noul sistem de propulsie este programat deja să ajungă pe modelele de serie „în viitorul apropiat”.

La nivel estetic, conceptul LF-CC se evidenţiază prin grila fluidă cu efect 3D, prin blocurile optice reprezentate de trei proiectoare LED care nu au protecţie din sticlă, dar care sunt „subliniate” de lumini de zi de asemenea de tip LED în formă de bumerang care „imită” partea inferioară a unui far clasic. Profilul prototipului japonez este dinamic şi agresiv, determinând o alură sportivă interesantă. Iar pentru o imagine complet reuşită, spatele vine cu stopuri în formă de L caracteristice automobilelor Lexus, dar modernizate, şi cu un stop central superior integrat în antena amplasată deasupra lunetei.

Apariţia modelului de serie bazat pe conceptul LF-CC va avea loc în maxim doi ani, acesta urmând să preia multe dintre elementele constitutive ale prototipului. Mai multe informaţii despre noul Lexus LF-CC vor exista în timpul Salonului Auto de la Paris, în 27 septembrie.

Comentarii