lukoil-banenr

Lexus LF-LC Blue Concept prezentat în Australia

După ce a prezentat la Salonul Auto Detroit 2012 conceptul LF-LC vopsit într-un roşu aprins, Lexus a adaptat prototipul pentru australienii care vizitează Salonul Auto Internaţional din Australia. Japonezii au renunţat la culoarea roşie în favoarea unei albastre, denumită „Opal Blue” inspirată din piatra semipreţioasă opal care se găseşte în sălbăticia continentului din Oceanul Indian.

Pilot Autoexpert

Cu excepţia noii culori, oficialii de la Lexus au dezvăluit şi câteva detalii tehnice despre sistemul de propulsie hybridă a conceptului – sub capota show-carului se află un motor termic cu ciclu Atkinson, asemănător cu cel folosit pe Toyota Prius, care, împreună cu un set de baterii şi un motor electric formează ceea ce japonezii numesc „Advanced Lexus Hybrid Drive”. În total, sistemul produce 500.

Acestea fiind modificările subtile aplicate conceptului atlet şi luxos, putem spera la o variantă de serie foarte asemănătoare, care va servi în calitate de carte de vizită pentru Lexus, menit să preconizeze viitoarele modele ale producătorului japonez.

Comentarii