lukoil-banenr

Mai multe surse din interiorul companiei japoneze confirmă un debut public al versiunii de serie al extravagantului concept Lexus LF-NX în cadrul Salonului Auto de la Geneva, de anul viitor. Pentru a-şi putea face loc într-un segment dominat de rivalii germani, Lexus va miza pe o carte riscantă: designul.

Pilot Autoexpert

 

Astfel, aspectul exterior al conceptului LF-NX va fi păstrat şi în cazul versiunii de serie. O confirmă chiar Paul van der Burgh, directorul european Lexus, care motivează decizia prin dorinţa clienţilor de a fi mult mai expresivi şi de a ieşi în evidenţă. Versiunea de serie va încerca să adopte aceste trăsături.

2015-lexus-nx1

 

Despre propulsie nu există informaţii, însă cele două apariţii ale conceptului (la Saloanele Auto de la Frankfurt și de la Tokyo din această toamnă) au lăsat loc de multe interpretări la acest capitol. Prima presupune că modelul va folosi o variantă a ansamblului hybrid expus la Frankfurt şi compus dintr-un motor convenţional pe benzină, de 2.5 litri, alăturat unuia electric. A doua presupune utilizarea motorului cu patru cilindri, de 2.0 litri, supraalimentat, prezentat în cadrul Salonului

.Lexus NX interior 2

lexus-nx-exterior-02

Lexus-NX-4

 

 

Comentarii