lukoil-banenr

Duelul coupe-urilor sport continuă! De data aceasta protagoniştii testului „time atack”, Lexus RC F şi BMW M4, vor trebui să scoată cei mai buni timpi pe circuit iar la volan se va afla unul dintre jurnaliştii auto ai redacţiei AutoExpress. 

Pilot Autoexpert

De la prima apariţie în public, noul BMW M4 este dur criticat pentru faptul că a renunţat la motorul aspirat natural în favoarea unuia cu un volum de lucru mai mic însă care este dotat cu un sistem de alimentare TwinPower Turbo care îl face mult mai eficient. Jurnalişti din toată lumea l-au supus la teste dure, iar acum a venit timpul să îşi apere titlul din nou într-o cursă pe circuit. Cel mai nou rival al acestuia vine din ţara soarelui răsare şi poartă numele de Lexus RC F.

Coupe-ul niponilor este construit după reţeta veche care presupune adoptarea unui V8 imens de 5.0 litri volum şi care dezvoltă 467 de cai putere şi 530 Nm de cuplu motor. Bavarezul M4 se poate lăuda cu numai 420 de cai putere, cu aproximativ 50 mai puţin faţă de Lexus, însă cuplul motor ajunge până la 550 Nm, disponibili pe o plajă de turaţii mai largă. Lexus RC F este mai puternic dar şi mai greu cu până la 200 de kg iar acest lucru joacă un rol foarte important în clasa coupe-urilor sport premium şi nu se ştie cum va influenţa rezultatele testului.

Noi am urmărit deja videoclipul de mai jos şi ne-am făcut concluziile, dar vă lăsăm pe voi să ne spuneţi cine va ieşi învingător!

Comentarii