lukoil-banenr

Lexus RX – vine la Geneva 2012

Fara a fi neaparat o surpriza majora pentru piata europeana, faceliftul SUV-ului japonez Lexus RX este destul de important, deoarece, dupa berlina GS si marele SUV LX, arboreaza noua imagine de marca Lexus, foarte agresiva, dupa cum a demonstrat-o conceptul Lexus LF-LC, de la Detroit 2012.

Pilot Autoexpert

Deocamdata vorbim despre niste imagini oficiale, dar care au ajuns pe internet probabil fara stiinta sefilor Toyota – sunt imagini din brosura oficiala pentru Lexus RX facelift, din Japonia. Din care se observa cu usurinta ca Lexus RX s-a saturat sa mai fie în umbra concurentilor din segmentul SUV-urilor de lux.

În mod interesant, forma farurilor nu a avut de suferit, acestea ramânând la fel de ascutite, dar acum includ si lumini de pozitie cu LED-uri în partea inferioara. Marea schimbare este vizibila la nivelul grilei frontale: lamelele nu mai sunt verticale, ci orizontale, iar forma de clepsidra este continuata pe spoiler, cu margini cromate foarte vizibile. În plus, proiectoarele sunt încastrate în fante verticale foarte agresive.

Cu alte cuvinte, Lexus RX arata acum mai impozant si are pretentii mult mai mari la nivelul imaginii de marca. În plus, versiunea F-Sport vine cu un spoiler mai sportiv, forma de „clepsidra” continuându-se pâna în partea de jos a spoilerului, care este marginit de fante uriase – o amenintare directa la X5 M sau ML AMG.

Spatele lui Lexus RX ramâne aproape neschimbat, observându-se doar câteva tuse mai luxoase în zona stopurilor, dar faceliftul aduce o noua gama de culori pentru exterior, precum si noi optiuni în ce priveste jantele de aliaj. Interiorul nu este modificat substantial la nivelul designului, însa suntem siguri ca a fost îmbunatatit la nivelul ofertei materialelor si a echipamentelor multimedia.

Noua linie de echipare F Sport este disponibila atât pentru motorizarea pe benzina RX350, cât si pentru cea cu propulsie hibrida, RX450h. F Sport consta dintr-o serie de accesorii exterioare si interioare, care amplifica imaginea sportiva a SUV-ului japonez si este de asteptat sa atraga publicul tânar.

Comentarii