lukoil-banenr

Lexus va provoca la duel crossoverul BMW X1

V-aţi întrebat vreodată, de ce segmentul off-road al companiei Lexus este prezentat doar de modele full-size atât de preţioase? Se pare că cei de la Toyota de asemenea şi-au adresat această întrebare şi au luat decizii foarte serioase. Cum au apărut unele zvonuri, deja la Salonul Auto de la Paris de la sfârşitul lunii septembrie, marca premium japoneză va prezenta conceptul unui model complet nou – un crossover compact, conceput pentru a concura cu rivalii germani BMW X1, Mercedes-Benz GLK şi Audi Q3 (în Statele Unite şi cu Acura RDX).

Pilot Autoexpert

Imagini cu noul concept nu există la moment, însă oficialii Lexus promit să prezinte în dimineaţa de 17 septembrie date oficiale.

Numele conceptului Lexus, de asemenea, nu se dezvăluie, dar dacă urmărim logica indicelor existente, atunci, în mod evident, a doua literă din abreviere trebuie să fie litera X, astfel autoproducătorul nipon îşi marchează toate modele tot-teren. În ceea ce priveşte prima literă, ea, cel mai probabil, va depinde de modul în care va fi poziţionat noul crossover în corelaţie cu modelul RX (şi, în consecinţă, în ce gamă de preţ se va încadra). Un lucru este sigur: ieftin nu va fi.

Comentarii