lukoil-banenr

Lexus a confirmat oficial faptul că va prezenta la Paris prototipul unui nou crossover. Anunţul vine la scurt timp după ce o imagine cu conceptul acestuia a fost „scăpată” accidental pe net. Modelul poartă numele de UX şi va servi drept un nou punct de plecare în filosofia de design a viitoarelor modele.

Pilot Autoexpert

Maşina a luat naştere în centrul de design european, ED2 şi după cum spuneam previzualizează direcţia viitoarelor modele ale companiei. Lexus UX Concept se laudă cu o identitate absolut nouă, diferită de ce am văzut până acum şi vrea să aducă la un nou nivel definiţia de mobilitate urbană.

Maşina va fi echipată cu cele mai noi tehnologii şi gadget-uri orientate spre un şofat eficient şi sigur, în timp ce interiorul realizat în stil high-tech este combinat cu materiale de finisare de înaltă calitate. Potrivit oficialilor, versiunea de serie a conceptului, se va poziţiona pe o treaptă inferioară modelului NX, iar astfel se presupune că va deveni rival direct pentru Audi Q2.

În favoarea acestei ipoteze vorbeşte şi faptul că Toyota, tutorele Lexus, a înregistrat recent drepturile de autor asupra denumirii UX200, UX250 şi UX250h. Astfel că nu mai punem la îndoială intenţiile producătorului nipon de automobile.

Mai multe detalii însă vom afla de la Salonul Auto de la Paris, unde conceptul va fi prezentat alături de modelul Lexus IS restilizat, Lexus NX Sport Edition dar şi coupe-ul Lexus LC.

Comentarii