lukoil-banenr

Limuzina Opel va fi bazată pe luxosul Cadillac XTS

Clasa mare e dominat în Europa de greii germani Audi – BMW – Mercedes-Benz, dar asta nu înseamnă că nu e loc şi pentru alţi playeri. Cei de la General Motors au planuri serioase pentru a reintra în acest segment. Şi au şi cu ce.

Pilot Autoexpert

În SUA, concernul american a lansat pe piaţă luxosul Cadillac XTS, care împarte aceeaşi platformă cu Buick LaCrosse, care face o figură foarte bună pe piaţa auto din China. Aşa încât devine de la sine înţeles că platforma tehnică a acestor berline de mari dimensiuni se pretează excelent pentru un al treilea model, destinat pieţei europene.

Model care, conform unor surse germane, se pare că va readuce în actualitate denumirea Opel Omega, un model foarte îndrăgit în anii ’80 şi ’90. Noul Omega ar urma să ofere dimensiuni foarte generoase, cu o lungime de circa 5 metri şi un ampatament mare, precum şi un nivel de echipare standard extrem de bogat.

La nivelul motorizărilor, Omega se va baza pe propulsoare puternice V6 şi turbo, de circa 300 CP, iar dieselul oferit va fi noul twin-turbo de 2,0 litri şi 195 CP, care face o figură foarte bună pe Opel Insignia BiTurbo. Din arsenalul tehnic nu va lipsi tracţiunea integrală, oferită standard pe versiunile cele mai puternice, precum şi cele mai noi sisteme de asistenţă în materie de siguranţă activă.

Rămâne de văzut dacă cei de la Opel ne vor gratula cu un preview al noului vârf de gamă Omega la Salonul Auto Paris 2012 sau ne păstrează o surpriză pentru un mare salon auto din 2013.

Comentarii