lukoil-banenr

În acest an, după ce GM și-a prezentat mastodonții: Escalade, Suburban ș.a. iar ford a prezentat la Detroit gigantul F150, iată că și monstruosul Lincoln Navigator, un model care data din 2007, primește binemeritatul înlocuitor.

Pilot Autoexpert

Cel mai mult trebuie admirată partea din față a noului Navigator. Nu pentru că ar fi prea frumoasă, ci pentru că reușește să mascheze din masivitatea mașinii, lucru pe care vechea versiune nu prea l-a putut face.

Din lateral, lucrurile stau un pic altfel. Prima parte a mașinii, luând-o din față spre spate, apare absolut normală, cu unele detalii estetice, două portiere și niște geamuri relativ proporționate. Dincolo de portiera din spate, însă, mașina arată de parcă designerii nu și-au mai făcut mari griji și au cam trecut cu privirea chiar și spatele mașinii.

2014 Lincoln Navigator1

Designerii totuși nu sunt absolut vinoveți, căci să fim sinceri, e foarte greu să umpli atât de mult spațiu cât oferă un Navigator. Asta se simte foarte bine și la interior, unde întinderea imensă a planșei de bord face ecranul (de opt inch) să pară meschin, în timp ce butoanele care controlează climatizarea sunt atât de mari încât dacă le-ai pune pe o mașină normală ți-ar aduce aminte de telefoanele mobile pentru persoanele cu nevoie speciale. Altfel, calitatea pare să fie la locul ei, cel puțin asta ne-o declară oficialii și ne-o arată imaginile.

Lincoln Navigator vine acum totuși, și cu o schimbare îndrăzneață: cel mai mare motor pe care îl va oferi (cel puțin deocamdată, în momentul lansării) este un V6 EcoBoost de 3,4 litri care va genera cel puțin 370 CP și 580 Nm. Oficialii Lincoln asigură audiența că puterea se va face simțită în clipa în care accelerația este călcată. Potrivit informațiilor oferite de Lincoln, puterea este suficientă pentru a remorca încărcături de peste patru tone (față de 3,7 tone la Escalade, cu motor V8). Un lucru foarte important. În State.

Noul Navigator va intra în producție în vara acestui an urmând ca primele livrări să aibă loc cu puține luni mai târziu.

2014 Lincoln Navigator14

2014 Lincoln Navigator17

2014 Lincoln Navigator18

2014 Lincoln Navigator19

2014 Lincoln Navigator20

2014 Lincoln Navigator3

2014 Lincoln Navigator5

2014 Lincoln Navigator6

2014 Lincoln Navigator10

2014 Lincoln Navigator11

2014 Lincoln Navigator12

2014 Lincoln Navigator22

Comentarii