lukoil-banenr

Lincoln MKC Concept – Ford Kuga în haine premium

Compania Lincoln a prezentat un nou concept la Salonul Auto de la Detroit, numit MKC. Este un SUV compact bazat pe platforma noului Ford Kuga, care are rolul de a introduce această marcă pe un segment de piaţă foarte profitabil. În 2012, segmentul SUV-urilor compacte premium a crescut cu aproape 60 procente, spun cei de la Ford Motor Company, iar creşterea din ultimii patru ani se ridică la 200 procente. Cei de la Ford vor să reinventeze marca Lincoln, iar acest segment pare să fie oportunitatea perfectă pentru această decizie.

Pilot Autoexpert

Conceptul MKC este cel mai mic model Lincoln construit vreodată, având o lungime de 4.550 milimetri, o lăţime de 1.932 milimetri şi o înălţime de 1.607 milimetri. Ampatamentul conceptului de la Detroit este de 2.712 milimetri. În raport cu Ford Escape, versiunea americană a lui Kuga, modelul este mai lung şi mai lat, dar are un ampatament mai mic. Însă, cele două modele împart platforma, conceptul expus la Detroit fiind echipat cu un motor EcoBoost de 2.0 litri.

Reprezentanţii de la Lincoln nu au specificat când vor lansa versiunea de serie a conceptului MKC, dar mai multe elemente ale acestuia, printre care se numără interiorul şi motorizarea, sunt în versiuni aproape gata de producţie.

Comentarii