lukoil-banenr

La câteva luni după anunţarea modelului GT430, britanicii de la Lotus, dau lovitura din nou! Aceştia anunţă o versiune deosebită pentru modelul Elise, pe care au numit-o Elise Cup 260. Sportiva care este echipată cu toate dotările opţionale de pe varianta Elise Cup, va fi produsă într-un tiraj limitat de doar 30 de exemplare.

Pilot Autoexpert

Exteriorul micuţului Elise se laudă cu culoarea aurie Championship Gold şi eleronul masiv, care apropo nu are doar un rol estetic, ci asigură o apăsare la sol de maxim 180kg la o viteză de 243 km/h.

La capitolul performanţe tehnice, Elise Cup 260, ascunde sub capotă un propulsor de 1.8 litri volum, capabil să stoarcă 250 Cp şi 255 Nm cuplu motor. O putere destulă pentru a accelera de la 0-100 km/h în doar 4.2 secunde sportiva compactă, care apropo cântăreşte doar 862 de kilograme.

Interiorul la fel nu a rămas ignorat de către inginerii companiei. Aici găsim scaune din carbon tapiţate cu Alcantara, o mulţime de elemente din aluminiu şi fibră de carbon. Contra plată clienţii se pot răsfăţa cu un volan îmbrăcat în Alcantara, scaune din piele naturală şi un sistem multimedia cu Bluetooth.

Pentru a face faţă pe circuit, Elise Cup 260, foloseşte o suspensie cu amortizatoare reglabile Nitron, pentru toate patru roţi ale automobilului, discuri duble de frână ventilate şi perforate, etriere AP Racing şi componente ale sistemului de frânare Brembo.

La moment preţul pentru sportiva Lotus Elise Cup 260, este afişat doar pentru piaţa europeană şi începe de la aproximativ 67.000 euro.

Comentarii