lukoil-banenr

Lotus îl pregăteşte pe City Car

Lotus are în plan să introducă un rival pentru modelele de mici dimensiuni de la Audi, BMW şi MINI. Acesta este un concept cunoscut încă din 2010 sub numele de Lotus City Car, iar despre el, recent, managerul de la Lotus, Dany Bahar a avut mai multe cuvinte frumoase de spus… aşa cum este şi normal, de altfel.

Pilot Autoexpert

El a spus că modelul hibrid pe care Lotus îl va lansa în viitor va oferi performanţe pe care nici un alt model din segmentul mini nu le va oferi – poate că această afirmaţie este cam anostă şi puţin exagerată, ar putea să spună unii. Cu toate aceastea, managerul este încrezător în acest concept, despre care va utiliza un motor electric şi unul benzinar de 1.2 litri cu trei cilindri.

Combinaţia propulsoarelor va livra 72 CP, iar maşina va reuşi să accelereze de la 0 la 100 km/h în nouă secunde şi să atingă o viteză maximă de 170 km/h. Doar cu puterea electricităţii, City Car se va deplasa pe o distanţă de 60 de kilometri, iar apoi va interveni motorul tradiţional care va prelungi autonomia până la aproximativ 440 de kilometri.

Mai mult decât atât, planurile Lotus pe următorii cinci ani includ lansări de generaţii noi pentru modele ca Elise, Eterne, Elan, Elite sau chiar Esprit, care este posibil să fie lansat la Salonul Auto de la Geneva din 2013. Alături de aceste modele, Lotus City Car este inclus de asemenea.

Comentarii