lukoil-banenr

Lotus refuză oferta de achiziție a grupului VAG

După ce acum două săptămâni familia VAG a primit în sânul ei pe Porshe, aflăm că vastul concern este interesat în achiziția Lotus. Momentan, Lotus aparține malaezienilor de la Proton, ale căror acțiuni în proporție de 42,7% aparțin celor de la BRD-Hicom (un grup care activează în industria automobilistică și asamblează în Malaezia Isuzu, Suzuki, Honda, Mercedes-Benz și Volkswagen).

Pilot Autoexpert

Celor de la Lotus nu le merge bine pe niciun plan – atât al mașinilor de stradă cât și cel al motorsportului. Sub denumirea de „companie străină anonimă”, Volkswagen a propus o ofertă de 1,3 milioane de euro plus plata datoriilor producătorului britanic – care se ridică la peste 250 de milioane de euro.

Unii ar putea numi asta o ofertă generoasă.

Însă malaezienii au refuzat-o. Mohd Khamil, președinte executiv la Proton, a declarat: „Calea ușoară era să accept oferta. Ca om de afaceri, asta ar fi trebuit să fac pentru a-mi acoperi pierderile, să merg mai departe.”

„Credem că avem un plan de afaceri care va funcționa pentru Lotus. Dacă vând fără să încerc, în final am să-mi dezamăgesc acționarii.” mai spune acesta.

Un gest curajos urmat de cuvinte mari – de asta a dat dovadă domnul Khamil, ale cărui cojones sunt incontestabil de dimensiuni generoase. Din păcate, nu știm mai nimic de planul care va schimba soarta lui Lotus.

Comentarii