lukoil-banenr

LT1 – noul motor V8 al supercarului Corvette C7

De aceasta dată, oficialii concernului american ne prezintă noul motor LT1 – un V8 de 6.2 litri ce face parte din generaţia Small Block şi e cabil să dezvolte maximum 450 de cai putere şi 610 Nm. Datorită respectivelor valori, Corvette C7 va putea sprinta de la 0 la 100 km/h în mai puţin de patru secunde. Generaţia actuală, Corvette C6, oferă 430 CP ai motorului LS3 şi accelerează de la 0-100 km/h în 4.2 secunde.

Pilot Autoexpert

„Marea provocare atunci când produci un model sport este să vii cu unul puternic ce consumă destul de puţin, lucru pe care l-am reuşit. LT1 este cel mai eficient motor de 450 de cai puter la capitolul consum”, a declarat Tadge Juechter, şeful departamentului de inginerie.

Noul motor Corvette înglobează cele mai noi tehnologii precum injecţia directă, o rată de compresie de 11.5 : 1 şi dezactivarea cilindrilor cu ajutorul sistemului Active Fuel Management. Noul V8 al americanilor reuşeşte să parcurgă 100 de kilometri cu doar aproximativ 9 litri de carburant, performanţă cunoscută în urma testelor active ale celor mai recente prototipuri care testează la moment cele mai actuale tehnologii ale companiei.

Comentarii