lukoil-banenr

Celebra cursă de drag-racing „Unlim 500” adună în acelaşi loc sute de supercaruri şi mii de pasionaţi de automobile. Tot aici poţi vedea unele dintre cele mai rapide maşini de drag din lume, construite în ateliere de tuning ca Undreground Racing sau Alpha Performance. 

Pilot Autoexpert

Însă, mai puţin te-ai fi aşteptat să vezi limuzine gigantice cum ar fi Maybach 57S sau Audi S8 şi ambele fiind tunate. Maybach-ul face uz de serviciile unui V12 de 6.0 litri, de provenienţă Mercedes, care dezvoltă 603 cai putere, însă, modelul aliniat la start, se prezintă cu 630 de cai putere, iar cuplu motor trece cu uşurinţă de 1.000 Nm de cuplu motor. De la zero la prima sută, limuzina accelerează în mai puţin de cinci secunde.

De cealaltă parte avem un campion absolut în categoria limuzinelor cu tracţiune integrală, acesta fiind noul Audi S8. Deşi în versiunea de serie V8-ul de 4.0 litri turbo-aspirat dezvoltă „doar” 520 de cai putere, rivalul lui Maybach în acest test, dispune de o rezervă de 600 de cai putere.

La prima vedere, avantajul în numărul cailor putere este de partea lui Maybach, însă nici S8-ul nu este mai prejos, fiind dotat cu sistemul de tracţiune integrală quattro. Cine va învinge în această cursă, aflaţi din videoclipul de mai jos!

Comentarii