lukoil-banenr

Mercedes-Benz CL este coupe-ul cu care compania germană s-a făcut prezentă în segmentul coupe-urilor de lux începând cu anul 1999 şi până în 2006. Acesta a înlocuit bătrânul W140 Coupe, un model foarte popular şi care la fel ca şi CL-ul, este derivat din mai marele S-Class. 

Pilot Autoexpert

Aşadar, putem spune că exemplarul în cauză, este mai mult o limuzină pentru egoişti decât un sportcar, una cu două portiere, un motor imens, spaţioasă şi extrem de furioasă. Modelul anilor 2003, este dotat cu un V12 de 5.5 litri ce dezvoltă în jur de 493 de cai putere şi 800 Nm de cuplu motor. Prin urmare, dacă vă întâlniţi cu un CL 600 la o cursă de semafor, să ştiţi că aveţi de-a face cu un coupe ce prinde prima sută la oră în doar 4.8 secunde. Deci, nu e de glumă!

Însă, cu maşina din imagini este şi mai periculos exerciţiul. Asta deoarece coupe-ul, aparent inofensiv, ascunde de fapt o rezervă de 1000 de cai putere (746 kW), performanţe garantate de inginerii casei de tuning Speedriven! Cei din urmă se fac reponsabili de instalarea a două turbine Garrett, mult mai productive, noi intercoolere dar şi galerii de admisie customizate. Graţie modificărilor operate, CL-ul poate consuma acum şi ethanol pe post de combustibili, iar alimentat cu astfel de carburanţi, este capabil să parcurgă sfertul de milă în mai puţin de 11 secunde! Din păcate nu sunt comunicate date cum ar fi timpul de acceleraţie de la zero la prima sută, însă cu siguranţă că acesta a scăzut cu mult sub pragul celor 4.8 secunde.

La nivel exterior, maşina a rămas practic neschimbată, iar singurul indiciu care te pune în gardă este inscripţia V12 pe aripile laterale dar şi anvelopele de drag, montate pe roţile punţii spate.

000 (2)

000 (3)

000 (16)

000

000 (1)

Comentarii