lukoil-banenr

Suntem în pragul sărbătorilor de Iarnă, iar odată cu ele vine și vremea infractorilor cu inițiativă, care nu ezită să profite de neatenția sau neglijența persoanelor, în această perioadă.

FLYONE

De asemenea, se agravează situația în cazul anumitor crime, accidente și încălcări ale ordinii publice, scrie arată într-un comunicat de presă publicat pe pagina Ministerului Afacerilor Interne.

diselok

Pentru a preveni și reacționa rapid la astfel de ilegalități, toate subdiviziunile MAI, în special poliția, carabinierii, poliția de frontieră, pompierii și salvatorii, vor activa în regim de alertă, cu efective sporite pe perioada 23 decembrie 2014 – 15 ianuarie 2015, în cadrul operațiunii complexe „Revelion sigur”.

Operațiunea va urmări scopul de prevenire și contracarare a comportamentelor neadecvate și infracțiunilor specifice sezonului rece și va include următoarele acțiuni:

– combaterea folosirii ilegale a articolelor pirotehnice;
– depistarea cazurilor de conducere în stare de ebrietate;
– prevenirea actelor de huliganism;
– prevenirea furturilor din buzunare, autoturisme, locuințe;
– combaterea violențelor în familie, inclusiv cele cu implicarea minorilor;
– verificarea locurilor de agrement;
– prevenirea contrabandei și trecerii ilegale a frontierei de stat;
– prevenirea vânzării ilicite de alcool;
– verificarea securității antiincendiare.

Drept urmare, în această perioadă se va intensifica patrularea spațiilor publice și a traseelor din mai multe localități, iar toate efectivele vor fi fortificate pentru a asigura un timp de reacție sporit la chemările cetățenilor, dat fiind creșterea numărului de apeluri în această perioadă.

Poliția Republicii Moldova, de comun cu pompierii și salvatori, este pregătită să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamaţie a cetăţenilor, pentru asigurarea unui climat de siguranţă corespunzător pe perioada minivacanţei de Revelion.

Pe paginile oficiale a subdiviziunilor MAI, urmează să fie prezentate zilnic, rapoarte referitor la activitatea desfășurată în cadrul operațiunii.

În același timp, MAI îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și responsabili, să contribuiți la prevenirea ilegalităților, să evite certurile și altercațiile și să informeze poliția în cazul în care depistaţi desfășurarea unei activități suspecte.

Pentru a asigura ordinea publică, majoritatea polițiștilor și salvatorilor vor activa în zilele de sărbători, astfel încât Ministerul Afacerilor Interne, își cere oficial scuze de la copiii angajaților săi, care vor petrece Crăciunul și Revelionul în lipsa tatălui sau mamei polițist.

MAI Vă urează sărbători sigure și un an nou plin de realizări!

La mulți ani!

Comentarii